Vdolečky s kaviárem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 18 g
- Sodík 244 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 200.9 mg
- Draslík 160.6 mg
- Vláknina 815 mg
- Vitamín A 815 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 600.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme droždí s 2 dl vlažného mléka, vmícháme 1 lžíci pohankové mouky a vše dobře promícháme. Necháme asi 2 hodiny stát na teplém místě.
-
2
Vmícháme do těsta zbytek prosáté pohankové mouky, žloutky, zbývajicí mléko a 4 lžíce smetany. Směs osolíme a vařečkou vymícháme těsto. Nakonec opatrně přimícháme sníh z našlehaných bílků a necháme těsto dalších 30 minut kynout.
-
3
Vymažeme pekáč rozměklým máslem a stejnoměrně do něj rozetřeme těsto z pohankové mouky v tloušťce přibližně 3 mm. V troubě
-
4
předehřáté na 180°C pečeme asi 10 minut. Vytáhneme pekáč z trouby a z upečeného těsta kulatou formičkou s ozubenymi okraji vykrájíme kolečka o průměru asi 4 cm.
-
5
Omyjeme pažitku a pokrájíme. Smícháme ji se zbývající smetanou a trochou scezené citronové šťávy. Před podáváním upečená kolečka ohřejeme v troubě, navršíme na ně připravenou směs a ozdobíme
-
6
kaviárem.