Opilé špízy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 607 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 55 g
- Sodík 1066 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 99.5 mg
- Draslík 458.6 mg
- Vláknina 1165 mg
- Vitamín A 1165 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Klobásu a slaninu nakrájíme na silnější plátky, cibuli na kolečka a papriku na větší kusy.
-
2
Připravíme jehly na špízy, které potřeme trochou oleje. Na jednotlivé jehly střídavě napichujeme klobásu, cibuli, papriku a slaninu. Před grilováním špízy polijeme slivovicí.
-
3
Grilujeme 4 minuty, špízy otáčíme.