Kaččhské preclíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka polohrubá
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mák - semena
  • 1 polévková lžíce Kmín drcený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 90 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 98.8 mg
  • Draslík 242.8 mg
  • Vláknina 7579.5 mg
  • Vitamín A 7579.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, másla, prášku do pečiva, kmínu, soli a trochy vody vypracujeme těsto.

  • 2

    Na vále z těsta tvarujeme preclíky a klademe je na vymaštěný plech. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem.

  • 3

    Preclíky pečeme v mírně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu