Kakaový koláč s jablky pro celiatiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 20 g Cukr vanilka
  • 120 g Mouka bezlepková
  • 150 g Cukr krystal
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 7 ks Jablka
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 668 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 307.6 mg
  • Draslík 433.9 mg
  • Vláknina 10657.6 mg
  • Vitamín A 10657.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme a nastrouháme najemno. Nastrouhaná jablka ochutíme polovinou vanilkového cukru a promícháme.

  • 2

    Žloutky vyšleháme do pěny s krystalovým i zbylým vanilkovým cukrem. Dále přimícháme olej, mléko a po částech vmícháme mouku, prosátou s práškem do pečiva, a kakao.

  • 3

    Těsto dobře promícháme a dáme ho péct na plech s vyšším okrajem, který jsme vyložili pečicím papírem.

  • 4

    Těsto pečeme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě.

  • 5

    Než se těsto upeče, vyšleháme z bílků tuhý sníh, do kterého zamícháme připravená jablka. Po 10 minutách pečení koláče vyndáme plech z trouby na jeho povrch rozetřeme opatrně připravenou bílkovou směs s jablky

  • 6

    a v troubě dopečeme dorůžova.

Komentáře k receptu