Kakaový koláč s jablky pro celiatiky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 29 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 93 g
- Cholesterol 307.6 mg
- Draslík 433.9 mg
- Vláknina 10657.6 mg
- Vitamín A 10657.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme a nastrouháme najemno. Nastrouhaná jablka ochutíme polovinou vanilkového cukru a promícháme.
-
2
Žloutky vyšleháme do pěny s krystalovým i zbylým vanilkovým cukrem. Dále přimícháme olej, mléko a po částech vmícháme mouku, prosátou s práškem do pečiva, a kakao.
-
3
Těsto dobře promícháme a dáme ho péct na plech s vyšším okrajem, který jsme vyložili pečicím papírem.
-
4
Těsto pečeme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě.
-
5
Než se těsto upeče, vyšleháme z bílků tuhý sníh, do kterého zamícháme připravená jablka. Po 10 minutách pečení koláče vyndáme plech z trouby na jeho povrch rozetřeme opatrně připravenou bílkovou směs s jablky
-
6
a v troubě dopečeme dorůžova.