Zavařenina z vodního melounu s čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 46 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 0 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 42.2 mg
- Vláknina 393.9 mg
- Vitamín A 393.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z vodního melounu oloupeme slupku, navážíme 800 g dužiny, kterou nakrájíme na kousky a vložíme do mixéru. Přilijeme limetovou a pomerančovou šťávu, rozmixujeme tak, aby pecičky zůstaly celé. Pyré propasírujeme přes síto nebo pomeleme v pasírovacím mlýnku.
-
2
Rozmixovanou a propasírovanou ovocnou směs přelijeme do většího hrnce, přisypeme opláchnuté a dobře okapané borůvky, vše smícháme s želírovacím cukrem v poměru tři ku jedné. Za neustálého míchání přivedeme k varu, vaříme přibližně 4 minuty na silném ohni, směs bude probublávat. Po 4 minutách odstavíme z ohně, přimícháme nastrouhanou hořkou čokoládu. Hotovou zavařeninu plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic, pořádně uzavřeme.