Meruňkové hrudky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Solamyl - bramborový škrob
  • 40 g Meruňky sušené
  • 150 g Oříšky piniové
  • 100 g Cukr krupice
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 93 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 380.1 mg
  • Vláknina 4612.5 mg
  • Vitamín A 4612.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené meruňky nakrájíme na malé kousky a vložíme do mísy, přidáme lžíci nastrouhané pomerančové kůry a najemno nasekané piniové ořechy. Pak přimícháme škrob.

  • 2

    Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, pak do něj pomalu zašleháme cukr a pomerančovou šťávu a směs ze sušených meruněk. Vše důkladně promícháme.

  • 3

    Plech vyložíme pečícím papírem a lžičkou klademe na papír hrudky. Poté vložíme plech do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme dokud nejsou hrudky lehce hnědé.

  • 4

    Po upečení necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu