Džem rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 102 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 62.2 mg
- Vláknina 756.7 mg
- Vitamín A 756.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr dáme do mírně teplé trouby nahřát.
-
2
Citróny omyjeme, vymačkáme z nich šťávu a kůru nasekáme na jemno.
-
3
Rajská jablíčka spaříme vařící vodou a oloupeme. Nahrubo je nasekáme, vložíme do varné nádoby, přidáme citrónovou šťávu a najemno nakrájenou kůru a za mírné teploty vaříme, až směs změkne.
-
4
Přisypeme zahřátý cukr a mícháme tak dlouho, dokud se zcela nerozpustí.
-
5
Zvýšíme příkon tepla, směs přivedeme do varu a vaříme asi 30 minut, dokud džem nezhoustne (doba varu může být i delší, je odvislá od množství vody v rajčatech obsažené).
-
6
Plníme do vypařených sklenic, které uzavřeme, označíme a uložíme v chladu.