Zelné palačinky s klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Mouka polohrubá
  • 400 g Zelí hlávkové bílé
  • 9 g Sůl
  • 100 g Klobása Dunajská
  • 50 g Sýr Čedar
  • 40 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 5 dl Mléko polotučné
  • 0.04 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1119 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 2020 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 90 g
  • Cholesterol 296.6 mg
  • Draslík 621.6 mg
  • Vláknina 19100 mg
  • Vitamín A 19100 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle zpěníme cibuli, přidáme najemno nakrouhané zelí a za stálého míchání restujeme do změknutí. V míse ušleháme vejce s mlékem, přidáme mouku, sůl a nadrobno nakrájenou klobásu. Nakonec vmícháme orestované zelí a vytvoříme polotekuté těsto. Z něj smažíme na rozpáleném oleji palačinky, které podáváme jemně posypané strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu