Slané koláče s pancettou, žampiony a sýrový krémem
Suroviny
- 150 g Sýr smetanový tavený 45%
- 30 g Droždí
- 100 g Mozzarella
- 200 g Sýr Almette
- 200 g Pancetta
- 500 g Mouka pšeničná hladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 10 ks Rajčata
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 2 špetka Cukr krupice
- 2 špetka Sůl mořská
- 2 stroužek Česnek
- 2.3 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 3 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1045 kcal
- Sacharidy 111 g
- Tuky 51 g
- Sodík 1380 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 28519.8 mg
- Draslík 717.5 mg
- Vláknina 15204.6 mg
- Vitamín A 15204.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kynuté těsto nasypeme do mísy 500 g hladké mouky s 1 lžičkou soli, uděláme do ní důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice. Posypeme je špetkou cukru, kvasnice zalijeme 2.3 dl teplé vody. Necháme vzejít kvásek, pak přidáme 1 lžíci olivového oleje. Vše promícháme a důkladně těsto prohněteme. Těsto by mělo být tužší, ale vláčné. Zakryjeme je čistou utěrkou a necháme vykynout.
-
2
Připravíme sýrový krém. Do mísy dáme smetanový sýr, termizovaný sýrový krém Almette a na kostičky pokrájený sýr Mozzarella. Omyjeme čerstvý kopr a drobně pokrájíme. Sýry promícháme s koprem a pepřem 4 barev.
-
3
V misce vymícháme 3 lžíce kečupu s 2 prolisovanými stroužky česneku, 1 lžicí olivového oleje a 1 lžičkou oregana.
-
4
Cherry rajčata omyjeme, rozkrájíme na poloviny a v míse je promícháme s mořskou solí, černým pepřem a 2 špetkami cukru.
-
5
Vykynuté těsto na pomoučeném vále rozdělíme na 4 díly. Z každého znovu uhněteme bochánek, pod utěrkou je necháme znovu vykynout (asi 10-15 minut). Pak z nich vyválíme placky silné 3-4 mm a o průměru přibližně 15-17 cm.
-
6
Náplň rozdělíme na 4 díly. Každou potřeme ochuceným kečupem, na polovinu placky položíme plátek pancetty, na ně dáme 2 lžíce sýrové náplně, 5 polovin cherry rajčat a ty přikryjeme plátkem pancetty. Těsto v polovině přehneme a okraje k sobě dobře přitiskneme a ozdobně je ohneme, aby náplň nevytekla.
-
7
Pizzové kapsy položíme na plech vyložený pečícím papírem. Na několika místech těsto propíchneme vidličkou, potřeme ochuceným kečupem a dáme do předem vyhřáté trouby na 230°C péct. Pečeme dozlatova 30 minut. Podáváme je teplé.