Venkovské palačinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 39 g
- Sodík 972 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 320.3 mg
- Draslík 230.9 mg
- Vláknina 2087.5 mg
- Vitamín A 2087.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Náplň: růžičky brokolice dáme na 5 minut do vroucí osolené vody. Necháme okapat, propláchneme studenou vodou a dobře scedíme.
-
2
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a za občasného míchání
-
3
připravíme světlou jíšku. Do jíšky postupně vmícháme mléko. Přivedeme k varu a mícháme. Znovu odstavíme, přidáme hořčici, sýr, dochutíme pepřem a solí. Necháme mírně zchladnout.
-
4
Do omáčky zamícháme žloutky. Ušleháme z bílků pevný sníh. Potom jej spolu s růžicemi brokolice vmícháme do sýrové omáčky.
-
5
Na střed palačinek dáme sýrovou omáčkou a přes ni lehce přehneme okraje palačinek. Takto připravené je klademe vedle sebe do vymazané zapékací misky. Posypeme strouhaným parmezánem.
-
6
Zapečeme 15-20 minut v předehřáté troubě při 200 °C, až náplň ztuhne a palačinky jsou dobře zapečené.