Koláč s lososem a krémovou náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 678 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 43 g
- Sodík 451 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 302.2 mg
- Draslík 567 mg
- Vláknina 7605 mg
- Vitamín A 7605 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hladkou mouku smícháme s ovesnou moukou a špetkou soli. Máslo s moukou zpracujeme, aby vznikla sypká směs podobná hrubší drobence. Do vzniklé směsi vpracujeme rostlinný tuk a studenou vodu. Vše zpracujeme v hladké těsto.
-
2
Nejprve vymažeme formu na ovocný koláč, která má průměr 27 cm. Hotové těsto vyválíme do kruhu. Tím vyplníme formu tak, aby okraje byly přilepené k formě a uprostřed vznikla prohlubeň, do které vlijeme krémovou náplň. Nakonec těsto propícháme párátkem a necháme 15 minut uležet v chladu.
-
3
Nyní připravíme lososa. Na páře uvaříme lososa. Vaříme asi 15 minut. Poté lososa vyjmeme, po vychladnutí odstraníme kůži a kosti. Lososa zbaveného kůže a kostí roztrháme na jednotlivé vrstvy.
-
4
Na oleji opečeme pórek, dokud nezměkne. Připravíme krémovou omáčku a sýr. Vejce vyšleháme se smetanou a mlékem. Tekutinu osolíme a opepříme. Sýr nakrájíme na malé kostičky.
-
5
Těsto vyndáme z ledničky, položíme na něj pečící papír. Na něj rozprostřeme sušené fazole a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 stupních Celsia 10 minut. Poté sundáme papír s fazolemi a samotné těsto pečeme ještě dalších 5 minut.
-
6
Předpečené těsto vyndáme z trouby. Hned jej poklademe lososím masem, pórkem, sýrem a přelijeme krémovou směsí. Takto připravený koláč opět vrátíme do vyhřáté trouby a dopečeme ještě 40 minut při 180 stupních Celsia.
-
7
Jakmile koláč zezlátne, vyndáme jej z trouby, necháme vychladit a podáváme.