Pražma s pórkem a mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Pražma
  • 6 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Pórek
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Omáčka sladkokyselá
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 563 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 504 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 134.1 mg
  • Draslík 1362.3 mg
  • Vláknina 26309 mg
  • Vitamín A 26309 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.9 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pražmu i s kůží omyjeme, osušíme a odstraníme kůstky. Nakrájíme na kousky.

  • 2

    Mrkev očistíme a škrabkou nakrájíme na tenké plátky. Pórek nakrájíme na cca 15cm dlouhé nudličky a omyjeme.

  • 3

    Ve woku rozpálíme olej, rybu osmažíme pouze na straně s kůží a vyjmeme.

  • 4

    Do woku vložíme zeleninu a zprudka opečeme. Vmícháme protlak, rybí a sladkokyselou omáčku. Vrátíme zpět maso a promícháme. Na závěr přidáme najemno nasekané lístky koriandru.

  • 5

    Ihned horké podáváme.

Komentáře k receptu