Pražma s pórkem a mrkví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 10 g
- Sodík 504 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 134.1 mg
- Draslík 1362.3 mg
- Vláknina 26309 mg
- Vitamín A 26309 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.9 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pražmu i s kůží omyjeme, osušíme a odstraníme kůstky. Nakrájíme na kousky.
-
2
Mrkev očistíme a škrabkou nakrájíme na tenké plátky. Pórek nakrájíme na cca 15cm dlouhé nudličky a omyjeme.
-
3
Ve woku rozpálíme olej, rybu osmažíme pouze na straně s kůží a vyjmeme.
-
4
Do woku vložíme zeleninu a zprudka opečeme. Vmícháme protlak, rybí a sladkokyselou omáčku. Vrátíme zpět maso a promícháme. Na závěr přidáme najemno nasekané lístky koriandru.
-
5
Ihned horké podáváme.