Jarní jogurtové mlsání
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 17 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 82.5 mg
- Vláknina 720 mg
- Vitamín A 720 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné jahody omyjeme a necháme okapat. Větší jahody překrojíme na poloviny. Omytou rebarboru (2 řapíky - přibližně 80g) oloupeme a nakrájíme na 2 cm kousky, které dáme do rendlíku, přidáme cukr, vodu (přibližně 50-100ml, jen aby byla rebarbora zakrytá), promícháme, přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme přibližně 5 minut.
-
2
Pak k rebarboře přidáme jahody, zlehka směs promícháme, necháme probublávat přibližně dalších 5 minut. Jahody se nesmí rozvařit, jen musí změknout. Rendlík odstavíme z plotny.
-
3
V míse vyšleháme měkký tučný tvaroh se smetanovým bílým jogurtem
-
4
a cukrem. Naplníme poháry, přelijeme je rebarborou s jahodami, do každého poháru zasuneme dlouhý cukrářský piškot a podáváme.