Jarní jogurtové mlsání

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Jahody
  • 80 g Reveň (Rebarbora)
  • 75 g Cukr třtinový
  • 250 g Tvaroh tučný
  • 400 g Smetanový jogurt z Valašska
  • 4 ks Cukrářské piškoty
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 82.5 mg
  • Vláknina 720 mg
  • Vitamín A 720 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné jahody omyjeme a necháme okapat. Větší jahody překrojíme na poloviny. Omytou rebarboru (2 řapíky - přibližně 80g) oloupeme a nakrájíme na 2 cm kousky, které dáme do rendlíku, přidáme cukr, vodu (přibližně 50-100ml, jen aby byla rebarbora zakrytá), promícháme, přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme přibližně 5 minut.

  • 2

    Pak k rebarboře přidáme jahody, zlehka směs promícháme, necháme probublávat přibližně dalších 5 minut. Jahody se nesmí rozvařit, jen musí změknout. Rendlík odstavíme z plotny.

  • 3

    V míse vyšleháme měkký tučný tvaroh se smetanovým bílým jogurtem

  • 4

    a cukrem. Naplníme poháry, přelijeme je rebarborou s jahodami, do každého poháru zasuneme dlouhý cukrářský piškot a podáváme.

Komentáře k receptu