Nakládaný okurkový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 98 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2335 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 350.5 mg
- Vláknina 4038.7 mg
- Vitamín A 4038.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tenké salátové okurky opereme a na půl hodiny je namočíme do vlažné vody, abychom je zbavili všech nečistot. Z okapaných okurek odkrojíme špičky a nastrouháme je na tenké plátky. Oloupanou červenou cibuli rozkrájíme na velmi tenká kolečka. Zeleninu dáme do porcelánové nebo skleněné mísy, promícháme se solí, zakryjeme a přes noc necháme v chladnu stát.
-
2
Druhý den směs slabě vymačkáme, promícháme s nasekaným koprem a plníme do vypařených sklenic. Vymačkanou šťávu doplníme vodou na 1500 ml, přidáme ocet, cukr, koriandr a mletý pepř, poté uvedeme do varu. Po dvou minutách vaření nálev odstavíme a necháme trochu vychladnout.
-
3
Mezitím oloupeme česnek, nakrájíme na tenké plátky a rozdělíme do lahví se salátem, ten následně zalijeme teplým nálevem. Do každé sklenice přidáme špetku konzervačního prostředku, lahve vzduchotěsně uzavřeme a uložíme na chladné suché místo.
-
4
Salát můžeme konzumovat již za 4 dny buď samostatně, nebo smíchaný s jiným salátem.