Celer sterilovaný s octem a cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 139 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 7 g
- Sodík 1558 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 353.8 mg
- Vláknina 4920.9 mg
- Vitamín A 4920.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme bílý a nedřevnatý celer. Odstraníme nať, důkladně omyjeme a oloupeme. Opět opláchneme a ozdobným nožem pokrájíme na plátky. Poté spaříme vroucí vodou ochucenou trochou octa. Scedíme a zchladíme studenou vodou. Rozdělíme do čistých sklenic a mezitím prokládáme cibulí nakrájenou na kolečka.
-
2
Na nálev smícháme vodu s octem, přidáme sůl, cukr, celý pepř, bobkový list a povaříme. Necháme vychladnout, přilijeme olej a nálevem zalijeme celer. Důkladně zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Od bodu varu sterilujeme po dobu 35 minut. Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme.
-
3
Sklenice vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme v temné a studené místnosti.