Drobenkový švestkový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 773 kcal
- Sacharidy 101 g
- Tuky 38 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 45 mg
- Draslík 302.6 mg
- Vláknina 9312.5 mg
- Vitamín A 9312.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku prosijeme do mísy, přidáme cukr, máslo, sůl, vodu a hněteme, dokud nevznikne hladké těsto. Necháme ho chvíli odpočinout, poté rozválíme na tenko a vyložíme jím formu. Vložíme ji na 10 minut do lednice, na těsto dáme pečicí papír, poté pečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů přibližně 15 minut. Sundáme pečicí papír a pečeme dalších 5 minut. Necháme zchladnout.
-
2
Do hrnce vložíme rozpůlené a vypeckované švestky, 4 lžíce vody a 3 lžíce cukru. Vaříme pod pokličkou 5 minut. Smícháme maizenu se lžící vody, promícháme se švestkovou směsí a necháme povařit, dokud trochu nezhoustne.
-
3
Švestky položíme zakulacenou stranou na dno koláče. Smícháme ořechy, cukr a rozdělíme na ovoce. Pečeme 15 minut.
-
4
Necháme vychladnout a podáváme.