Drobenkový švestkový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Pistácie
  • 400 g Švestky
  • 100 g Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 773 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 45 mg
  • Draslík 302.6 mg
  • Vláknina 9312.5 mg
  • Vitamín A 9312.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosijeme do mísy, přidáme cukr, máslo, sůl, vodu a hněteme, dokud nevznikne hladké těsto. Necháme ho chvíli odpočinout, poté rozválíme na tenko a vyložíme jím formu. Vložíme ji na 10 minut do lednice, na těsto dáme pečicí papír, poté pečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů přibližně 15 minut. Sundáme pečicí papír a pečeme dalších 5 minut. Necháme zchladnout.

  • 2

    Do hrnce vložíme rozpůlené a vypeckované švestky, 4 lžíce vody a 3 lžíce cukru. Vaříme pod pokličkou 5 minut. Smícháme maizenu se lžící vody, promícháme se švestkovou směsí a necháme povařit, dokud trochu nezhoustne.

  • 3

    Švestky položíme zakulacenou stranou na dno koláče. Smícháme ořechy, cukr a rozdělíme na ovoce. Pečeme 15 minut.

  • 4

    Necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu