Hruškový koláč s ovesnými vločkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 11.4 mg
- Draslík 172.1 mg
- Vláknina 10655 mg
- Vitamín A 10655 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrušky rozpůlíme, oloupeme, vykrojíme jádřince a zbytek pokrájíme na plátky. Kandovaný zázvor rozkrájíme nadrobno, smícháme s hruškami, třtinovým cukrem, pomerančovou šťávou a směs umístíme na dno vymaštěné formy. Do mísy vsypeme mouku, přidáme měkké máslo a vypracujeme drobenku. Přimícháme ovesné vločky, plátky mandlí, krupicový cukr, směs nasypeme do formy na hrušky. Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C asi 30 minut, až povrch zezlátne.
-
2
Koláč naporcujeme a ihned podáváme.