Pečená jablka s pomerančem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 13 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 241 mg
- Vláknina 8306.7 mg
- Vitamín A 8306.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka očistíme a zbavíme jádřince. Každému jablku nařízneme kolem obvodu slupku.
-
2
Jablka dáme na zapékací mísu a uprostřed je naplníme cukrem a máslem. Podlijeme nepatrně vodou.
-
3
Pečeme 40-45 minut v troubě předehřáté na 190 °C doměkka. Podáváme horké, přelité vypečenou jablečnou šťávou.