Jablko s čepičkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 50 g Cukr moučkový
  • 900 g Listové těsto
  • 50 g Ořechy pekanové
  • 6 ks Datle
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 12 ks Jablka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1859 kcal
  • Sacharidy 434 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 407 g
  • Cholesterol 53.4 mg
  • Draslík 3715.2 mg
  • Vláknina 77628.7 mg
  • Vitamín A 77628.7 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listové těsto necháme povolit, plátky uprostřed rozdělíme.

  • 2

    Jablka omyjeme a opatrně zbavíme jádřinců. Pokapeme citronovou šťávou.

  • 3

    Datle vypeckujeme a nakrájíme na kostky, rovněž pokapeme citronovou šťávou. Oříšky opražíme na pánvi, necháme vychladnout, nasekáme a smícháme je s datlemi. Směsí naplníme jablka.

  • 4

    Z plátů těsta vykrojíme kolečko o něco větší než průměr jablka a 12 koleček dáme na plech vyložený pečicím papírem. Ze zbytku těsta vykrojíme úzké proužky, které položíme na kolečka, potřeme rozkvedlaným vejcem a postavíme na ně jablka.

  • 5

    Ze zbytku těsta vykrájíme hvězdičky, které položíme na čepičky a potřeme vejcem.

  • 6

    Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 15 minut. Hotové posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu