Nákyp jablečný s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Jablka
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 1 l Víno bílé
  • 1 šálek Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 602 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 248.6 mg
  • Draslík 571.9 mg
  • Vláknina 13215 mg
  • Vitamín A 13215 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka omyjeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na plátky. Dusíme je do poloměkka na víně a odkládáme na talíř. Do šťávy nasypeme oloupané a ostrouhané rohlíky, rozmícháme a odstavíme z ohně. Mandle spaříme, oloupeme, nasekáme na hrubo a zlehka opražíme se lžičkou cukru.

  • 2

    Z bílků ušleháme sníh, postupně vmícháme žloutky, mandle, dušená jablka a na závěr rohlíky.

  • 3

    Vymastíme nákypovou formu, vysypeme strouhankou, vložíme nákyp a pečeme zhruba 35 minut.

Komentáře k receptu