Lahodná káva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 24 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 77.7 mg
- Draslík 3.5 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme silnou kávu: do džezvy (konvička kónického tvaru) nalijeme 1 dl studené vody, přidáme 7 g velmi jemně namleté kávy a přivedeme k varu. Jakmile káva zpění a naplní konvičku až po okraj, ihned ji odstavíme z plotny, necháme pěnu opadnout. Toto zpěnění opakujeme 2 x. Poté necháme usadit kávovou sedlinu. Kávu scedíme do džbánku a uchováme horkou. Takto připravíme kávu ještě dvakrát. Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku.
-
2
Kvalitní kakao důkladně smícháme v porcelánové nádobě s moučkovýnm cukrem. Poté pomalu (za stálého míchání) přiléváme smetanu, až se utvoří hladká a lesklá kašička, kterou zalijeme vařící vodou, přilijeme horkou silnou kávu, rozdělíme do vyšších skleněných pohárů, ozdobíme šlehačkou a podáváme.