Chléb se sýrem a olivovým olejem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Mouka pšeničná hrubá
  • 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 15 g Droždí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 2.35 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Fenyklová semínka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 560 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 331 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 97.6 mg
  • Vláknina 4425 mg
  • Vitamín A 4425 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme kvasnice s cukrem a 1 dl vody a necháme v teple 15 minut kvasit.

  • 2

    Smícháme mouku se solí, přidáme lžíci oleje, kvásek a zbytek vody, vymícháme hladké těsto, hněteme cca 4 minuty.

  • 3

    Těsto rozdělíme na poloviny, z každé části vytvarujeme placku o síle cca 6 mm.

  • 4

    První placku položíme na pečicí plech, posypeme pokrájeným sýrem a polovinou semínek fenyklu. Druhou placku položíme na první, následně stiskneme pevně okraje, aby náplň nevytekla.

  • 5

    Do povrchu placky uděláme několik zářezů a těsto potřeme zbylým olivovým olejem. Posypeme zbylými semínky, necháme 30 minut kynout.

  • 6

    V předehřáté troubě pečeme 30 minut při teplotě 200 stupňů.

  • 7

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu