Andělská bábovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Solamyl
  • 0.5 kávová lžička Tresť mandlová
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 šálek Mouka polohrubá
  • 1 šálek Cukr krupice
  • 0.5 šálek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 131 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 52.4 mg
  • Vláknina 925 mg
  • Vitamín A 925 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílky ušleháme do pěny, přidáme Solamyl a šleháme téměř do tuha. Přidáme polovinu dávky cukru, došleháme.

  • 2

    V jiné míse ušleháme žloutky do pěny, přidáme zbylý cukr a šleháme do zhoustnutí. Potom střídavě vmícháme mouku s vodou, sůl a mandlovou tresť. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

  • 3

    Těsto vlijeme do nevymaštěné kruhové formy s otvorem uprostřed a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Po upečení bábovku necháme vychladnout ve formě a teprve potom ji vyklopíme.

  • 4

    Můžeme ji podávat s ovocným kompotem nebo se zmrzlinou.

Komentáře k receptu