Ďábelské fazole
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
- 400 g Fazole bílé sterilované
- 4 krajíc Chléb konzumní
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 3 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Kečup
- 4 polévková lžíce Lečo sterilované
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 29 g
- Sodík 506 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 34 mg
- Draslík 637.3 mg
- Vláknina 10647.3 mg
- Vitamín A 10647.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji v pánvi nebo v kastrolu osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu a oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Vmícháme lečo, kečup a konzervované fazole. (Můžeme použít i předem vařené fazole.)
-
2
Podle chuti osolíme, opepříme a nakonec přidáme prolisovaný česnek a špetku chilli koření.
-
3
Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.