Pikantní tataráček z pražmy
Suroviny
- 1200 g Pražma královská
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Tabasco
- 1 kávová lžička Kerblík
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 ks Okurka salátová
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 29 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 0 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 292.9 mg
- Vláknina 2539.3 mg
- Vitamín A 2539.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné maso z pražmy královské nahrubo nasekáme v robotu.
-
2
V salátové míse smícháme nasekané maso s oloupanými, nadrobno nakrájenými jarními cibulkami, oloupanou, na kostičky nakrájenou salátovou okurkou a s nasekanými bylinkami.
-
3
Tatarák dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a několika kapkami tabasca.
-
4
Ihned podáváme.