Marinované a smažené sépie
Suroviny
- 250 g Sépie
- 10 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 0.5 kávová lžička Tabasco
- 0.5 ks Citrony
- 4 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 4 cl Sherry brandy
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 108 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 3 g
- Sodík 475 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 70 mg
- Draslík 251.8 mg
- Vláknina 1379.5 mg
- Vitamín A 1379.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sépie očistíme a vložíme do nálevu z sherry, citronové šťávy, worcesterové omáčky a tabaska. Necháme 1 hodinu v nálevu marinovat.
-
2
Do mouky přidáme pepř a potom v mouce obalíme okapané marinované sépie.
-
3
V hluboké pánvi rozehřejeme olej a vhodíme do něj sépie. Smažíme 4 minuty.
-
4
Potom sépie vyndáme a necháme na papíru okapat přebytečný olej.
-
5
Osolíme a ke každé porci přidáme osminku citronu.