Pikantní říční ráčci

Hodnocení 1x 2x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Chléb celozrnný žitný
  • 500 g Rak říční
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Chilli paprička
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.26 dl Olej sezamový
  • 0.2 polévková lžíce Olej chilli
  • 1.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 666 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 142.5 mg
  • Draslík 550.4 mg
  • Vláknina 9184.5 mg
  • Vitamín A 9184.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.1 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso říčních ráčků omyjeme, osušíme. Omyjeme a rozpůlíme také malé chilli papričky, zbavíme semínek, drobně posekáme. Očištěný česnek rozsekáme nadrobno. Omyjeme petrželku, lístky odložíme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme chilli olej, sezamový olej, přimícháme chilli s česnekem, krátce orestujeme (přibližně 1 minutu), poté přimícháme maso z ráčků a restujeme 1 minutu tak, že pánvi kroužíme a ráčky zlehka promícháváme. Podle chuti osolíme.

  • 3

    Servírujeme je ihned horké, ozdobené lístky petrželky. Podáváme s žitným chlebem.

Komentáře k receptu