Český bramborák

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Vepřové škvarky
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 100 dkg Brambory
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 563 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 309.6 mg
  • Draslík 1197.4 mg
  • Vláknina 13816 mg
  • Vitamín A 13816 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme, oloupeme a nastrouháme. Utřeme je s mletými škvarky.

  • 2

    Na tuku zpěníme cibuli, petržel a rozetřený česnek, na závěr přisypeme trochu majoránky. Přimícháme do brambor, přidáme žloutky nebo celá vejce, také můžeme přidat hotové vařené nebo dušené či mleté maso.

  • 3

    Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, případně dušenými houbami, přisypeme strouhanku.

  • 4

    Směs řádně promícháme a dáme do vymaštěného pekáče. Pečeme asi 1,5 hodiny.

Komentáře k receptu