Divoký králík
Suroviny
- 250 g Rajčata
- 30 g Sádlo škvařené
- 1200 g Králičí maso
- 1 ks Cibule
- 5 ks Nové koření celé
- 1 ks Perník
- 2 ks Bobkový list
- 5 ks Pepř černý celý
- 2 špetka Tymián sušený
- 5 dl Víno červené
- 1 dl Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 26 g
- Sodík 641 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 178.3 mg
- Draslík 1967 mg
- Vláknina 29077 mg
- Vitamín A 29077 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a řádně vymytého králíka naporcujeme a necháme odležet 24 hodin v nálevu.
-
2
Nálev připravíme takto: smícháme stejný díl červeného vína, vody a o trošku méně octa, přidáme čerstvé nebo naložené rajče, kolečka cibule, nové koření, celý pepř, bobkový list a tymián.
-
3
Další den uvaříme králíka v tomto nálevu.
-
4
Připravíme si jíšku v jiné nádobě, přisypeme nastrouhaný tmavý perník, zalijeme procezenou šťávou z králíka. Necháme povařit dle chuti.
-
5
Jakmile je omáčka hotová, vložíme zpět uvařeného králíka a ještě chvilku podusíme a dochutíme solí.