Jehněčí maso na kmíně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 611 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 40 g
- Sodík 317 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 215.1 mg
- Draslík 287.4 mg
- Vláknina 923.5 mg
- Vitamín A 923.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2386.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso vykostíme a nakrájíme na kousky.
-
2
Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso a osmahneme je. Mírně podlijeme vývarem, okmínujeme a dusíme doměkka.
-
3
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zamícháme ji do šťávy a povaříme asi 10 minut.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami nebo s noky.