Jehněčí maso na kmíně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 kg Jehněčí maso
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 611 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 215.1 mg
  • Draslík 287.4 mg
  • Vláknina 923.5 mg
  • Vitamín A 923.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2386.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso vykostíme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso a osmahneme je. Mírně podlijeme vývarem, okmínujeme a dusíme doměkka.

  • 3

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zamícháme ji do šťávy a povaříme asi 10 minut.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s noky.

Komentáře k receptu