Capellini s brandy a bylinkami
Suroviny
- 500 g Těstoviny Capellini
- 125 g Sýr Parmezán
- 1 ks Cibule
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 1 ks Máta
- 1 ks Šalvěj čerstvá
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 5 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 12 g
- Sodík 408 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 14.2 mg
- Draslík 79.5 mg
- Vláknina 11725.6 mg
- Vitamín A 11725.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek nakrájíme najemno a orestujeme ve velké pánvi na rozpáleném oleji. Jakmile se začne měnit barva přidáme bylinky a asi tři minuty restujeme.
-
2
Přilijeme brandy a vaříme další tři minuty. Mezitím uvaříme těstoviny capellini na skus. Scedíme, necháme okapat a přidáme je na pánev do omáčky.
-
3
Osolíme,opepříme, posypeme nastrouhaným parmezánem a dvě minuty mícháme na prudkém ohni.
-
4
Podáváme horké.