Makrela po orientálsku
Suroviny
- 20 g Kopr čerstvý
- 150 g Zelenina kořenová
- 30 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 300 g Tuk
- 1500 g Makrela obecná
- 100 g Kedlubna
- 50 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 3 g Divoké koření celé
- 1 g Hřebíček
- 10 g Petržel - nať
- 100 g Cibule
- 100 g Květák
- 100 g Citrony
- 100 g Protlak rajčatový
- 2 dl Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1233 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 88.5 mg
- Draslík 122.8 mg
- Vláknina 3259.4 mg
- Vitamín A 3259.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a opláchnuté makrely osušíme, osolíme, opepříme a v horkém tuku je po obou stranách opečeme dozlatova. Ryby vyjmeme.
-
2
Do tuku od opékání vložíme očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, růžičky květáku, zelený hrášek a oloupané, pokrájené kedlubny. Přidáme divoké koření, hřebíček, zalijeme vínem a dusíme.
-
3
Do zeleniny přidáme omytý, na plátky nakrájený citron, rajčatový protlak, vložíme opečené makrely a vše dusíme pod poklicí doměkka.
-
4
Při podávání klademe rybu na teplý talíř, přelijeme ji omáčkou a posypeme sekaným koprem a petrželovou natí.