Celer po řecku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Celer bulvový
  • 20 g Cibule
  • 20 g Olej stolní
  • 20 g Protlak rajčatový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 141 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 5.6 mg
  • Draslík 425.9 mg
  • Vláknina 5140 mg
  • Vitamín A 5140 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný, na plátky nakrájený celer zalijeme osolenou a okyselenou vodou a krátce podusíme.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli, přidáme celer, rajčatový protlak, osolíme a ochutíme worcesterem. Zalijeme vínem a dodusíme.

Komentáře k receptu