Kapr po novohradsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1260 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 113.3 mg
- Draslík 535.2 mg
- Vláknina 1354 mg
- Vitamín A 1354 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného kapra opláchneme ve vlažné vodě. Podélným řezem jej rozpůlíme a nasekáme na porce.
-
2
Jednotlivé porce potřeme utřeným česnekem se solí a obalíme ve směsi prosáté mouky a mleté papriky.
-
3
Maso po obou stranách opečeme v horkém tuku.
-
4
Při podávání přeléváme jednotlivé porce kapra výpekem.