Krymský salát
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 20 g Cibule
- 100 g Rajčata
- 100 g Salám jemný
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 100 g Paprikové lusky čerstvé
- 20 g Olej stolní
- 60 g Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Hořčice
- 0.5 ks Citrony
- 0.25 ks Salát hlávkový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 35 g
- Sodík 621 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 80.6 mg
- Draslík 478.3 mg
- Vláknina 6476.5 mg
- Vitamín A 6476.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 84.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce utřeme protlak, olej, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř.
-
2
Přidáme uvařený, na kostičky nakrájený celer, omyté, nakrájené papriky, rajčata, sýr, salám a na kolečka nakrájenou cibuli. Vše dobře promícháme.
-
3
Hotový salát zdobíme listy hlávkového salátu.