Kuře po lovecku
Suroviny
- 1 kostka Bujón zeleninový
- 600 g Kuřecí prsa
- 200 g Žampiony čerstvé
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 300 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 špetka Sůl
- 15 dkg Anglická slanina
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 21 g
- Sodík 695 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 121.5 mg
- Draslík 989.7 mg
- Vláknina 3115.5 mg
- Vitamín A 3115.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi uškvaříme slaninu nakrájenou na větší kousky. Když začne hnědnout, přidáme kuřecí prsíčka nakrájená na větší kousky, mírně osolíme a asi 4 minuty smažíme. Potom přidáme houby. Necháme několik minut smažit,zaprášíme moukou a vše necháme ještě chvilku smažit.
-
2
Přilijeme rajčata i s nálevem, přilijeme trochu vody, rozdrobíme kostku vývaru,promícháme a asi deset minut povaříme.
-
3
Nakonec přidáme několik kapek worcesteru a najemno nasekanou petrželku.