Telecí na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Telecí plec
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 šálek Hovězí vývar základní
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 567 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 104.8 mg
  • Draslík 931.2 mg
  • Vláknina 22061.3 mg
  • Vitamín A 22061.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme cibuli, přidáme omyté, na plátky nakrájené maso, osolíme a opečeme. Dále přidáme všechno koření, podlijeme vývarem a dusíme.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu, zaprášíme moukou, zředíme vývarem a povaříme.

  • 3

    Hotovou omáčku přecedíme a přilijeme rozmíchanou kyselou smetanu.

Komentáře k receptu