Uzená krkovice se švestkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 41 g
- Sodík 233 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 73.8 mg
- Vláknina 2090.7 mg
- Vitamín A 2090.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme uzenou krkovici doměkka.
-
2
Rozvaříme si švestková povidla se sušenými švestkami, které jsme již dříve namočili. Švestky by měly zůstat celé, aby z nich nevypadly pecky.
-
3
Připravíme si světlou máslovou jíšku a zahustíme jí povidla. Přilijeme dle potřeby vývar z uzeného masa. Ochutíme skořicí a cukrem.
-
4
Vařenou krkovici naporcujeme a poléváme omáčkou, ve které máme sušené švestky.
-
5
K příloze podáváme bramborový či kynutý knedlík.