Husa pečená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Sůl
  • 2 g Kmín celý
  • 2000 g Husa mražená
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 724 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 1167 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 3.8 mg
  • Vláknina 42 mg
  • Vitamín A 42 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Husy očistíme, opláchneme, na povrchu i uvnitř mírně osolíme, vložíme do pekáče, okmínujeme a podlijeme trochou vody.

  • 2

    Husy po obou stranách dozlatova upečeme. Tučnější části během pečení mírně napícháváme, aby se dobře vypeklo sádlo a husy přeléváme výpekem, aby se maso nevysušilo.

  • 3

    Upečené husy vyjmeme z výpeku.

  • 4

    Sádlo z výpeku slijeme, výpek zalijeme vařící vodou, krátce převaříme a procedíme. Část vypečeného sádla do výpeku přidáme.

  • 5

    Při podávání podléváme jednotlivé porce šťávou.

Komentáře k receptu