Slepice na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1358 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 211.3 mg
- Draslík 547.1 mg
- Vláknina 2432 mg
- Vitamín A 2432 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slepice očistíme, opláchneme, rozporcujeme, nasekneme v kloubech a osolíme.
-
2
Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme ji dorůžova na třetině dávky tuku. Přidáme papriku a po zpěnění zalijeme částí vody. Uvedeme do varu. Do vařícího základu vložíme slepice, dusíme je téměř doměkka a potom je vyjmeme.
-
3
Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou, dobře rozšleháme a za občasného prošlehání nejméně 20 minut zvolna vaříme.
-
4
V polovině varu do omáčky přilijeme mléko a smetanu, omáčku přisolíme, dovaříme a procedíme na porce dušených slepic.
-
5
Nakonec omáčku spolu se slepičím masem ještě krátce podusíme.