Vepřová játra se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 23 g
- Sodík 161 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 323.4 mg
- Draslík 287 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá játra nakrájíme na plátky, vložíme je na pánev s rozehřátým olejem a po obou stranách krátce osmahneme. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme ve vlastní šťávě.
-
2
Poloměkká játra poklademe plátky sýru a zakapeme worcesterem. Když se sýr začne tavit, přendáme játra na talíře, osolíme a podlijeme lžičkou šťávy.
-
3
Podáváme s opečenými bramborami nebo s chlebem a obkládáme zeleninou.