Slepice v polévce s domácími nudlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1733 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 199.3 mg
- Draslík 556.2 mg
- Vláknina 2673.2 mg
- Vitamín A 2673.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slepice očistíme, opláchneme, vložíme do mírně osolené vody a uvedeme do varu. Přidáme nové koření a zvolna vaříme.
-
2
Po půl hodině varu přidáme oloupanou, rozkrájenou cibuli a očištěnou a omytou kořenovou zeleninu, nakrájenou na plátky. Dále zvolna vaříme.
-
3
Měkké maso vyjmeme, rozsekáme na porce a vývar procedíme. Porce zalijeme trochou vývaru.
-
4
Polévkové nudle uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a propláchneme.
-
5
Nudle vložíme do vařícího vývaru, krátce je povaříme a vývar podle potřeby přisolíme.
-
6
Při podávání vkládáme porce slepice do jednotlivých porcí vývaru a přidáme omytou, nakrájenou petrželovou nať. Uvařené nudle můžeme zalít trochou vývaru a vkládat je do pokrmu až při podávání.