Slepice v polévce s domácími nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 170 g Nudle vaječné
  • 2500 g Slepice
  • 40 g Sůl
  • 250 g Zelenina kořenová
  • 20 g Petržel - nať
  • 1 g Nové koření celé
  • 100 g Cibule
  • 2.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1733 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 199.3 mg
  • Draslík 556.2 mg
  • Vláknina 2673.2 mg
  • Vitamín A 2673.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slepice očistíme, opláchneme, vložíme do mírně osolené vody a uvedeme do varu. Přidáme nové koření a zvolna vaříme.

  • 2

    Po půl hodině varu přidáme oloupanou, rozkrájenou cibuli a očištěnou a omytou kořenovou zeleninu, nakrájenou na plátky. Dále zvolna vaříme.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, rozsekáme na porce a vývar procedíme. Porce zalijeme trochou vývaru.

  • 4

    Polévkové nudle uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a propláchneme.

  • 5

    Nudle vložíme do vařícího vývaru, krátce je povaříme a vývar podle potřeby přisolíme.

  • 6

    Při podávání vkládáme porce slepice do jednotlivých porcí vývaru a přidáme omytou, nakrájenou petrželovou nať. Uvařené nudle můžeme zalít trochou vývaru a vkládat je do pokrmu až při podávání.

Komentáře k receptu