Steaky z jehněčí kýty s máslem s černými olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 100 g Olivy černé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kg Jehněčí kýta
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Tymián sušený
  • 3 polévková lžíce Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1570 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 130 g
  • Sodík 1265 mg
  • Bílkoviny 92 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 405 mg
  • Draslík 1511 mg
  • Vláknina 4117.5 mg
  • Vitamín A 4117.5 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 79.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme máslo. Všechny ingredience vložíme do mixéru a důkladně promísíme. Vytvarujeme váleček, zabalíme do fólie a necháme min. 45min ztuhnout v mrazničce.

  • 2

    Vykoštěnou jehněčí kýtu ochutíme solí, pepřem a tymiánem, zavineme, zabezpečíme nití a nakrájíme na porce.

  • 3

    Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím 5min po každé straně pro středně propečené maso, 8min pro dobře propečené maso.

  • 4

    Těsně před sejmutím z grilu ozdobíme plátky másla s černými olivami.

  • 5

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu