Okouník mořský se studenou šafránovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Okouník mořský
  • 125 ml Olej olivový
  • 125 ml Olej slunečnicový
  • 0.5 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Estragon
  • 0.5 kávová lžička Pernod
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Česnek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 879 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 281.9 mg
  • Draslík 619.7 mg
  • Vláknina 553 mg
  • Vitamín A 553 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 15.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky okouníka ochutíme solí, pepřem, pokapeme citronovou šťávou a opečeme na rozehřátém másle.

  • 2

    Na omáčku smícháme žloutky s hořčicí a prolisovaným česnekem. Poté přidáme šafrán, pernod a rybí vývar. Za stálého šlehání vmícháme oba druhy oleje.

  • 3

    Na závěr vmícháme nasekané bylinky, rajčatový protlak a zakysanou smetanu. Dochutíme pepřem a podáváme k rybě.

Komentáře k receptu