Plátky lilku pečené na grilu s citronovou omáčkou tahini

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 ml Voda pitná
  • 100 ml Omáčka Tahini
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Lilek
  • 1 ks Česnek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 433.2 mg
  • Vláknina 15592.2 mg
  • Vitamín A 15592.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme omáčku tak, že do hladké pasty vyšleháme tahini s prolisovaným česnekem a šťávou vylisovanou z citronu. Přidáme vodu, ochutíme solí, pepřem, zakryjeme a necháme 30min odstát při pokojové teplotě.

  • 2

    Lilky nakrájíme na plátky silné cca 1cm a po obou stranách potřeme olejem.

  • 3

    Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím 5min po každé straně doměkka.

  • 4

    Ochutíme solí a pepřem a podáváme teplé s citronovou omáčkou tahini.

  • 5

    Vhodné i jako příloha např. ke grilovanému masu.

Komentáře k receptu