Bramborová s tykví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Tykev
  • 250 g Zelenina kořenová
  • 1000 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Pažitka
  • 1 ks Brambory
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Houby sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 93 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 199.2 mg
  • Vláknina 4567.2 mg
  • Vitamín A 4567.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oprané houby a očištěnou tykev a zeleninu které nastrouháme na struhadle nahrubo, uvaříme v 1 litru vody doměkka.

  • 2

    Syrovou bramboru oloupeme a rozmixujeme s mlékem.

  • 3

    Vlijeme do polévky, přidáme koření, prolisovaný česnek, sůl a za občasného míchání vaříme 15 minut.

  • 4

    Hotovou polévku posypeme pažitkou.

  • 5

Komentáře k receptu