Sladkokyselá žebírka po thajsku
Suroviny
- 2000 g Vepřová žebra
- 125 ml Kompot ananasový
- 1 ks Cibule červená
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Zázvor mletý
- 6 polévková lžíce Chilli omáčka
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 4 polévková lžíce Limetková šťáva
- 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1545 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 120 g
- Sodík 631 mg
- Bílkoviny 83 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 405 mg
- Draslík 1351.8 mg
- Vláknina 3383.5 mg
- Vitamín A 3383.5 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jednotlivá žebra od sebe oddělíme pomocí velkého nože a vložíme do hrnce. V osolené vodě vaříme cca půl hodiny do změknutí.
-
2
Poté vodu slijeme, žebírka propláchneme, necháme okapat a vychladnout.
-
3
V pánvi rozpálíme olej a orestujeme cca 5-10min najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor.
-
4
Přidáme ananasovou šťávu, rybí omáčku, protlak, limetovou šťávu, med a chilli omáčku.
-
5
Přivedeme k varu a povaříme cca 10min do zhoustnutí. Odstavíme a necháme vychladnout.
-
6
Touto směsí potřeme žebírka a grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 15min. Mezitím obracíme a potíráme.
-
7
Žebírka podáváme teplá.