Rozmarýnové jehněčí kotlety s hořčično-mátovou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 8 ks Jehněčí kotlety
  • 8 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 2 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 582 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 246 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 910.5 mg
  • Vláknina 11676.5 mg
  • Vitamín A 11676.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na větvičkách rozmarýnu ponecháme listy pouze na jednom konci, zbytek otrháme. Druhý konec nožem zašpičatíme.

  • 2

    Vykostěné kotlety těsně u kosti odřízneme, každou ovineme uvolněnou částí masa, aby dostala oblý tvar, provrtáme nožem a otvorem prostrčíme větvičku rozmarýnu. Tím kotletu zajistíme. Potřeme z obou stran marinádou smíchanou z prolisovaného česneku, pepře, octa a oleje. Zakryté necháme 30min odpočinout v lednici.

  • 3

    Na zálivku smícháme hořčici s mátou a citronovou šťávou. Za stálého šlehání postupně přidáváme olej a šleháme dokud nevznikne hustá zálivka. Ochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Maso grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 3min po každé straně pro středně propečené, nebo 5min pro dobře propečené maso.

  • 5

    Na závěr ochutíme solí, pepřem, přelijeme zálivkou a teplé podáváme.

Komentáře k receptu