Valašská kyselica
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1135 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 143.8 mg
- Draslík 1618 mg
- Vláknina 6578.5 mg
- Vitamín A 6578.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané a na kostičky nakrájené brambory vaříme v osolené vodě s kmínem, až jsou téměř měkké. Po uvaření vodu slijeme.
-
2
Do mléka nasypeme mouku, přidáme smetanu a žloutek. Vše mírně rozšleháme a zalijeme touto směsí brambory ponořené ve vývaru.
-
3
Polévku dochutíme solí a pepřem a dovaříme.