Kulajda s křepelčími vajíčky
Suroviny
- 250 g Brambory
- 60 g Máslo čerstvé
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 2 ks Bobkový list
- 10 ks Pepř černý celý
- 5 ks Nové koření celé
- 8 ks Vejce křepelčí
- 1 hrst Houby sušené
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 607 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 35 g
- Sodík 141 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 258.7 mg
- Draslík 1587.4 mg
- Vláknina 56552 mg
- Vitamín A 56552 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 49.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby necháme namáčet ve vodě.
-
2
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku a za stálého šlehání metličkou ji zalijeme vlažnou vodou a přidáme koření. Zvolna asi 30min povaříme.
-
3
Poté vložíme oloupané brambory nakrájené na kostky, ochutíme solí, přidáme scezené houby a vaříme téměř doměkka.
-
4
Na závěr vmícháme najemno nasekaný kopr, smetanu a krátce povaříme.
-
5
Bobkový list a kuličky koření vyjmeme, polévku dochutíme octem a solí, přidáme vejce a dozdobíme koprem.
-
6
Vejce uvaříme tak, že je opatrně vyklepneme do vroucí vody s kapkou octa, vaříme 2min, opatrně vyjmeme a ponoříme do studené vody.