Kulajda s křepelčími vajíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 2 ks Bobkový list
  • 10 ks Pepř černý celý
  • 5 ks Nové koření celé
  • 8 ks Vejce křepelčí
  • 1 hrst Houby sušené
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 607 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 258.7 mg
  • Draslík 1587.4 mg
  • Vláknina 56552 mg
  • Vitamín A 56552 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby necháme namáčet ve vodě.

  • 2

    Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku a za stálého šlehání metličkou ji zalijeme vlažnou vodou a přidáme koření. Zvolna asi 30min povaříme.

  • 3

    Poté vložíme oloupané brambory nakrájené na kostky, ochutíme solí, přidáme scezené houby a vaříme téměř doměkka.

  • 4

    Na závěr vmícháme najemno nasekaný kopr, smetanu a krátce povaříme.

  • 5

    Bobkový list a kuličky koření vyjmeme, polévku dochutíme octem a solí, přidáme vejce a dozdobíme koprem.

  • 6

    Vejce uvaříme tak, že je opatrně vyklepneme do vroucí vody s kapkou octa, vaříme 2min, opatrně vyjmeme a ponoříme do studené vody.

Komentáře k receptu